OVER MIJ

Over mij

Mijn naam is Nynke Vos, de mens achter Sacred time..

Vanuit mijn achtergrond als cultureel antropoloog en creatief therapeut werk ik graag met rituelen op overgangsmomenten. En als ik daarbij groepen begeleid, heb ik veel aan mijn opleiding systemisch werk.

Ruimte maken voor wezenlijke groei en ontwikkeling in ontmoeting met anderen. Dat is wat mij drijft. Ik geloof dat verandering en transformatie een gezamenlijk proces is, wat het beste plaats kan vinden in verbinding met elkaar.

Met Sacred Time maak ik daar ruimte voor, ruimte en tijd. Tijd die niet gaat over de dagelijkse dingen, niet over wat er morgen moet gebeuren, de tijd van de klok. Maar tijd waarin we de diepte in kunnen. Tijd waarin we verbinding kunnen ervaren, ons kunnen wijden aan dat wat er echt toe doet. 

De methode

In onze reizen en trainingen werken wij met de Rite of Passage methode. Een framework van stappen gedestilleerd uit overgangsrituelen van inheemse volken aangepast aan de wereld van vandaag. In stappen leidt het je door een transformatieproces waarin je het oude los kunt laten en het nieuwe kunt omarmen. Het is een proces wat veel teweeg kan brengen, veel persoonlijke groei oplevert en zorgvuldig begeleidt wordt.

We werken met de Methode ontwikkeld op het Rite of Passage Insitute in Australië.

Community Rituals

Sinds november 2020 werkt Sacred Time samen met Lana Jelenev en Viktor Lysell Smålänning.

De aanleiding was het jaar 2020. Het jaar wat de hele wereld op zijn kop zette verdiende een goed einde. We maakten samen een ontwerp wat communities en teams konden inzetten bij de afsluiting van hun jaar. 

Vanaf toen ontstond Community Rituals. Een collectief wat ritualen ontwerpt voor teams en communities. We ontwerpen templates waarmee je je eigen ritualen kunt vormgeven, geven workshops en werken in opdracht aan op maat gemaakte rituelen. 

"Sacred time is time devoted to the heart, to the self, to others, to eternity. Sacred time is not measured in minutes, hours or days. Sacred time, like Sacred space, is necessary for our wellbeing, but Sacred time has grown increasingly difficult to find"

-Gary Eberle, Sacred time and the search for meaning
TESTIMONIALS

Ervaringen van klanten

"Nynke, Annemieke en Jeroen creëren een veilige ruimte waarin je jezelf mag zijn en laten zien, zoals je bent. Als je je geroepen voelt om deze rite of passage training aan te gaan, mag je erop vertrouwen dat je met fijne mensen zal zijn en dat je in goede handen bent."
"Als je stil wilt staan bij de grotere thema’s in je leven en keuzes wilt maken die je verdere leven beïnvloeden dan is dit een fijne manier. En dat voelt niet als een trucje, er verandert echt wat, er is een duidelijke vóór en na."
"Woorden die voor mij van toepassing waren: aanvullende kijk op je geschiedenis/gezin van herkomst, bewustwording, open staan voor/aandacht voor, in gesprek, beleven, betekenis geven aan."
"Nynke delivered and facilitated an amazing storytelling session for a group of young entrepreneurs in the Kairos UK community. The session was focused on sharing and listening to stories from each other's journey and reflecting on how we could use those powerful stories to enrich our own paths. It was an immensely powerful session that I will not forget in a hurry. I would not hesitate to recommend Nynke to organisations that are serious about the wellbeing their people."