KAMPVUUR

Verbinding en ontspanning

De kracht van verhalen

Een kampvuursessie gaat over verbinden en luisteren. Over elkaars verhaal leren kennen en daarin ontdekken dat we meer op elkaar lijken dan we misschien dachten. Iets wat we in onze dagelijkse beslommeringen wel eens vergeten. Het lijkt simpel. Een vuurtje aansteken en vertellen. En toch is het effect groot. Wanneer zat jij voor het laatst ademloos naar iemand te luisteren? Wanneer was het voor het laatst dat jij je verhaal deelde en niemand je onderbrak of er over oordeelde?

12 december 2021
Kampvuur bij Tuin in de stad. Afsluiting 2021.

Begeleide sessie

Ruimte en tijd om verhalen te delen

Een kampvuursessie:

  • Geeft verbinding tussen mensen, teams of organisaties
  • Traint empathische vermogens en luistervaardigheid
  • Geeft de ervaring van je gehoord voelen
  • Is veilig en vertrouwd
  • Viert ieders unieke talenten en eigenschappen
  • Heeft een positief effect op de mentale gezondheid

Wat is een kampvuursessie van Sacred time?

In een kampvuursessie maak ik ruimte en de tijd om verhalen te delen. Om in het vuur te staren, te luisteren en gehoord te worden. Aan de hand van een vraag of thema nodig ik iedere deelnemer uit om haar of zijn verhaal te delen. We staan gezamenlijk stil bij een thema, sluiten het eventueel af met een klein ritueel en we besteden aandacht aan wat ieder aan kwaliteiten heeft laten zien. 

Storytelling is een krachtig instrument als het gaat om het creëren van en het ervaren van verbinding. Het is immers de oudste manier ter wereld om samen te komen en kennis te delen. Eeuwenlang hebben wij als mensen onze verhalen rond een kampvuur gedeeld. We zijn er voor gemaakt, zou je kunnen stellen. Door samen, aan de hand van een vraag onze ervaringen te delen trainen we onze empathische vermogens en worden we uitgenodigd om diep te luisteren. Je verhaal delen zonder onderbreking in het bijzijn van mensen die met aandacht luisteren is iets wat we maar zelden meemaken. De kampvuursessies geven je de mogelijkheid om vorm te geven aan persoonlijke vragen en thema’s.

Sacred Time biedt een +/- 3 uur durende begeleide sessie met een duidelijke structuur en methode, die de deelnemers in de gelegenheid stelt tijd en ruimte te maken voor betekenis en verbinding. Afhankelijk van het aantal deelnemers (minimaal 6, maximaal 12) zal de sessie minder of meer tijd in beslag nemen.
TESTIMONIALS

Ervaringen van deelnemers

"Dank je wel voor deze prachtige ontmoeting vol ervaringen, verhalen en verbinding."
"Een diep rakende ervaring waar ik veel van opgestoken heb."
"Heeeel fijn, een bijzondere ervaring: net of mijn hersenen een fijne massage hebben gehad."