1op1 rituelen

Rituelen bij veranderingen in je persoonlijke leven

Ontslag of verlies, maar ook het bereiken van een mijlpaal in je persoonlijke groei zijn momenten om echt bij stil te staan. Ze veranderen wie je bent.

Ook bij overgangen in je persoonlijke leven zijn rituelen dus bijzonder behulpzaam. Door samen met Nynke in een ritueel vorm te geven aan de verandering, maak je die heel bewust mee. Niet alleen met je hoofd, maar ook met je lichaam en je zintuigen.

Nynke begeleidt je op een rustige, oordeelloze en veilige manier.

Vragen?

Informeer naar de mogelijkheden

Naar een nieuwe school

Bij het gedwongen wisselen van school wordt Nynke ingeschakeld om een ritueel te bedenken wat de overgang kan vergemakkelijken. De ouder begeleidt zelf dit ritueel. Nynke maakt het ontwerp. Moeder en kind maken een kampvuur en benoemen en schrijven samen alles op wat lastig is geweest. Ze hebben samen alles wat moeilijk en stom was geweest benoemd en op geschreven. De papiertjes gaan in het vuur, waar ze kunnen veranderen in superkrachten. Voor elke superkracht kiest het kind een passende sleutelhanger die aan zijn nieuwe schooltas kan. Hij is klaar voor een nieuwe start.

Vieren van verandering na ziekte

Na een jaar van burn out is het tijd om weer te starten met werk. Maar alles is veranderd. Je bent niet meer de oude, maar, wat ben je dan wel? Een goede afronding van is helend en geeft ruimte voor een nieuw begin. Samen met Nynke wordt er een ritueel ontworpen wat recht doet aan jouw proces. Een viering waarin ieder die getuige is geweest van het proces deelt wat zij of hij heeft gezien aan groei en kwaliteiten. In het bijzijn van deze getuigen woorden geven aan de verandering en aan kan er opnieuw in de wereld van werk gestapt.

Voorbeeld 3

Bij de start van een nieuwe levensfase

Sweet 16. Het moment voor 16 jarige meiden om een feest te geven. Met veel toeters en bellen.
En ook het moment om als ouder een stap te maken in het loslaten van een kind, wat steeds groter wordt.
Samen met Nynke wordt er een ritueel ontworpen waar jullie als ouder, jullie dochter en andere mensen die belangrijk zijn bij elkaar komen om de verbinding te verstevigen, om te uiten wat jullie in elkaar waarderen, welke talenten en eigenschappen jullie in elkaar terugzien.
We nemen gezamenlijk afscheid van het kleine meisje en maken het pad vrij voor de jonge vrouw.

Vragen?

Schakel Nynke Vos in om je te helpen.

TESTIMONIALS

Ervaringen van deelnemers

"Dank je wel voor deze prachtige ontmoeting vol ervaringen, verhalen en verbinding."
"Een diep rakende ervaring waar ik veel van opgestoken heb."
"Heeeel fijn, een bijzondere ervaring: net of mijn hersenen een fijne massage hebben gehad."